PETA FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE.

ŽUPANIJA U JEDNOM DANU

Peta fotoinventura Primorsko-goranske županije,
snimaj cijeli dan u nedjelju, 12. travnja 2015.
odaberi šest fotografija,  potpiši ih i pošalji do 17. travnja 2015.
na ovu e – adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com

Uzmi fotić, ma možeš i mobitel, snimaj cijeli dan u nedjelju, 12. travnja 2015. Što ćeš snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, šetnje prirodom itd… Snimajte veselo i rascvjetalo proljeće,  snimajte  svoj vrt, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže.

Budi dio fotopovijesti naše Županije

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 12. travnja.

Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve.
Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.
Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.
Mole se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 12. travnja snimaju tamo gdje se zateknu. Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com
Žiri će odabrat najbolje fotografije za izložbu te izdvojiti najuspješnije autore petog i šestog /listopad/ snimanja za nagrade i priznanja. Organizator će prirediti izložbu u Galeriji Principij tijekom studenog 2015. i u prigodi svečanog otvorenja uručit će nagrade, priznanja i zahvalnice. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koje bude najviše učenika sudionika snimanja.
Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/ e- poštom na adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com
OVDJE PREUZMI PRAVILA NATJECAJA A OVDJE PRIJAVNICU ŽUPANIJA U JEDNOM DANU
VAŽNO, PROČITAJ
Autor, sudionik akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.
Popunjenu PRIJAVNICU treba vratiti na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com
Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76

5. FOTOINVENTURA PGŽ-e, nedjelja 12. travnja 2015.