OSMA FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 16. listopada 2016.

naslovna-16-10-2016

Četvrtu godinu zaredom fotografiramo „Županiju u jednom danu“.

Pripremi se za nedjelju, 16. listopada, pronađi mjesto koje nije fotografirano, fotografiraj ga i pošalji svoje 
fotografije jer ćeš tako biti dio ove najveće fotografske akcije u našoj Županiji.

Istražuj fotografijom svoju okolinu, neotkriveni prizor, jedinstveni krajolik ili kakvu zanemarenu gromaču. Sve, baš sve se može fotografirati, samo ako je dio prostora Primorsko-goranske županije. Snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi. Snimajte radne običaje – piljenje i cijepanje drva, poljodjelske poslove, spremanje zimnice. Snimajte rodnu i bogatu jesen, branje i pospremanje kojekakvih plodova. Snimajte svoj vrt, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže… Jesen je, boje su se razigrale i naša je Županija spremna za fotografiranje.
Nakon zatvaranju natječaja, 22. listopada Prosudbeno povjerenstvo pregledat će sve prijave, i one iz sedmoga i ovoga osmog po redu snimanja, te odabrati nabolje fotografije za izložbu, a od njih izdvojiti autore i fotografije za nagrade i priznanja.

Izložba će biti postavljena u Rijeci od 7. do 12. studenog u Galeriji Principij, Pod voltun 4. 
Svečano otvorenje je u ponedjeljak, 7. studenog u 19 sati.
Za sudjelovanje na ovom natječaju ne plaća se kotizacija

 

PRAVILA NATJEČAJA

• Svaki autor uz fotografije prilaže: Pravilno popunjenu prijavnicu.
• Autor, sudionik snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
• Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
• Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, Dozvoljena veličina datoteke najviše 4 MB
• Datoteke fotografija trebaju biti potpisane rednim brojem, ime i prezime autora i lokacija snimanja evo ovako 1_Marko_Markovic_Kisa u Klani
Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, normalno koristiti kvačice na slovima koja to imaju.
• Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail zupanijaujednomdanu@gmail.com isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu. Pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
• Krajnji rok slanja fotografija je 22. listopada 2016.
• Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
• Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
• Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
• Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.
Popunjenu prijavnicu s fotografijama treba poslati na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com
Za dodatna pojašnjenja možete zvati  091 533 25 76

Ovdje preuzmi prijavnicu

8. FOTOGRAFIRANJE, 16. 10. 2016. “ŽUPANIJA U JEDNOM DANU”