9. FOTOGRAFIRANJE, 30. 4. 2017. “ŽUPANIJA U JEDNOM DANU”

NASLOVNA ŽUJD 2017.

 DEVETA FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 30. travnja  2017.

Što snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, ribarenje na moru. Snimajte proljetnu probuđenu prirodu, snimajte svoj vrt, radove u vrtu, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Proljeće je, sve se budi i naša je Županija spremna za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 30. travnja.

Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.

Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Pozivaju se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 30. travnja snimaju tamo gdje se zateknu. Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com

U ovoj godini imat ćemo još jedno snimanje i to u jesen i nakon njega žiri će odabrat najbolje fotografije za izložbu te izdvojiti  najuspješnije autore proljetnog i jesenjeg  /listopad/  snimanja za nagrade i priznanja. Organizator će  prirediti izložbu u Galeriji Principij tijekom studenog  2017. i u prigodi svečanog otvorenja uručit će nagrade, priznanja i zahvalnice. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koje bude najviše učenika sudionika snimanja.

Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/  e-poštom na adresu:  zupanijaujednomdanu@gmail.com

Autor, sudionik akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba vratiti na ovu adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com

Svake godine organiziramo dva fotografiranja, proljetno i jesenje. Nakon drugog snimanja žiri će pregledati sve prijave te odabrati najbolje fotografije za izložbu. O rezultatu rada žirija organizator će obavijestiti sve sudionike. Od najboljih radova prirediti ćemo izložbu tijekom listopada 2017. Tom prigodom dodijelit će se nagrade, priznanja i pohvale najuspješnijim autorima, a nagradit ćemo i školu iz koje bude angažirano najviše učenika sudionika snimanja.

Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76

PRAVILA NATJEČAJA

 • Svaki autor uz fotografije prilaže: Pravilno popunjenu prijavnicu.
 • Autor, sudionik snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje  da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
 • Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
 • Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, Dozvoljena veličina datoteke najviše 4 MB
 • Datoteke fotografija trebaju biti potpisane rednim brojem, ime i prezime autora i lokacija snimanja evo ovako 1_Marko_Markovic_Kisa u Klani

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.

 • Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  formatu na e-mail zupanijaujednomdanu@gmail.com   isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu. Pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
 • Krajnji rok slanja fotografija je 7. svibanj 2017.
 • Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
 • Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
 • Organizator će koristiti prijavljene fotografije  za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
 • Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu s fotografijama treba poslati na ovu adresu:   zupanijaujednomdanu@gmail.com

Svake godine organiziramo dva fotografiranja, proljetno i jesenje. Nakon drugog snimanja žiri će pregledati sve prijave te odabrati najbolje fotografije za izložbu. O rezultatu rada žirija organizator će obavijestiti sve sudionike. Od najboljih radova prirediti ćemo izložbu tijekom listopada 2017. Tom prigodom dodijelit će se nagrade, priznanja i pohvale najuspješnijim autorima, a nagradit ćemo i školu iz koje bude angažirano najviše učenika sudionika snimanja. 

 

Za  dodatna pojašnjenja možete zvati  091 533 25 76

 

9. FOTOGRAFIRANJE, 30. 4. 2017. “ŽUPANIJA U JEDNOM DANU”