DESETA FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

ŽUPANIJA U JEDNOM DANU

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 29. listopada  2017.

Što snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, ribarenje na moru., snimajte svoj vrt, radove u vrtu, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Jesen je, snimajte jesenji smiraj prirode, sve je u lijepim pastelnim bojama i naša je Županija spremna za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 29. listopad.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.

Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Pozivaju se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 29. listopada snimaju tamo gdje se zateknu.

Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com  krajnji rok dostave fotografija je do četvrtka, 2. 11. 2017.

Ovom snimanju pridružit ćemo fotografije od proljetne inventure i sve će pregledati  žiri i najbolje fotografije će izdvojiti za izložbu i od tih najboljih izdvojit će najuspješnije  za nagrade i priznanja. Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij od 11. do 18. studenog 2017. Otvorenje izložbe bit će  u subotu, 11. 11. U 12 sati i  u prigodi svečanog otvorenja uručit ćemo nagrade, priznanja i zahvalnice. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koje bude najviše učenika sudionika snimanja.

Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/  e-poštom na adresu:  zupanijaujednomdanu@gmail.com

Autor, sudionik akcije snimanja Županija u jednom danu, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije Županija u jednom danu da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba vratiti na ovu adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com

Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76

Borislav Božić, prof.

10. FOTOGRAFIRANJE, 29. listopada 2017. “Županija u jednom danu”