NATJEČAJ

12. FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 14. listopada  2018.

Što snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, ribarenje na moru., snimajte svoj vrt, radove u vrtu, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Jesen je, priroda se smiruje, sve dozrijeva ili je dozrelo i naša je Županija spremna za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 14. listopada.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.

Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Pozivaju se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 15. travnja snimaju tamo gdje se zateknu.

Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com  krajnji rok dostave fotografija je do četvrtka, 18. 10. 2018.

Nakon ovog drugog ovogodišnjeg fotografiranja naše Županije objedinit ćemo s prvom akcijom iz travnja mjeseca i od najboljih fotografija prirediti izložbu.

Autor, sudionik akcije snimanja Županija u jednom danu, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije Županija u jednom danu da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba vratiti na ovu adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com

Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76

Borislav Božić, prof.


 PRAVILA NATJEČAJA

 • Svaki autor uz fotografije prilaže: Pravilno popunjenu prijavnicu.
 • Autor, sudionik snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje  da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
 • Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
 • Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, Dozvoljena veličina datoteke najviše 4 MB
 • Datoteke fotografija trebaju biti potpisane rednim brojem, ime i prezime autora i lokacija snimanja evo ovako 1_Marko_Markovic_Kisa u Klani

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.

 • Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  formatu na e-mail zupanijaujednomdanu@gmail.com   isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu. Pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
 • Krajnji rok slanja fotografija je 18. listopada 2018.
 • Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
 • Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
 • Organizator će koristiti prijavljene fotografije  za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
 • Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu s fotografijama treba poslati na ovu adresu:   zupanijaujednomdanu@gmail.com      

Za  dodatna pojašnjenja možete zvati  091 533 25 76

 

 

NATJEČAJ 12. FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE, 14. listopada 2018.