Četvrta fotoinventura Primorsko-goranske županije.

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 26. 10.  2014.

Što snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, piljenje i cijepanje drva, poljodjelske poslove, spremanje zimnice. Snimajte rodnu i bogatu jesen, branje i pospremanje kojekakvih plodova, snimajte svoj vrt, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Jesen je, boje su se razigrale i naša je Županija spremna za fotografiranje.
Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 26. listopada.
Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve.
Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.
Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.


Želimo angažirati i dati važnost mladim ljudima, i zato se ovim dopisom obraćamo i svim školama na prostoru naše Županije. Po svom opsegu ovo je dosta zahtjevan i velik projekt u kojem smo do sada arhivirali preko 2000 fotografija prirodne i kulturne baštine našeg kraja. Ovim četvrtim snimanjem želimo povećati našu fotodokumentaciju o prirodnom i kulturnom habitusu PGŽ-ea.


Mole se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 26. listopada snimaju tamo gdje se zateknu. Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com


Žiri će odabrat najbolje fotografije za izložbu te izdvojiti  najuspješnije autore trećeg i četvrtog snimanja za nagrade i priznanja. Organizator će  prirediti izložbu u Galeriji Principij tijekom siječnja 2015. i u prigodi svečanog otvorenja uručit će nagrade, priznanja i zahvalnice. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koje bude najviše učenika sudionika snimanja.


Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/  e- poštom na adresu:  zupanijaujednomdanu@gmail.com


OVDJE PREUZMI PRAVILA NATJEČAJA A OVDJE  PRIJAVNICU ŽUPANIJA U JEDNOM DANU


VAŽNO, PROČITAJ
Autor, sudionik akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.


Popunjenu prijavnicu treba vratiti na ovu adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com
Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76


NATJEČAJ