NASLOVNA ZA STRANICU ŽUJD

SEDMA FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Snimati se može cijeli dan, samo u nedjelju, 17. travnja  2016.

Što snimati? Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, ribarenje na moru. Snimajte proljetnu probuđenu prirodu, snimajte svoj vrt, radove u vrtu, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Proljeće je, sve se budi i naša je Županija spremna za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 17. travnja.

Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci.

Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Pozivaju se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da 17. travnja snimaju tamo gdje se zateknu. Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com

U ovoj godini imat ćemo još jedno snimanje i to u jesen i nakon njega žiri će odabrat najbolje fotografije za izložbu te izdvojiti  najuspješnije autore proljetnog i jesenjeg  /listopad/  snimanja za nagrade i priznanja. Organizator će  prirediti izložbu u Galeriji Principij tijekom studenog  2016. i u prigodi svečanog otvorenja uručit će nagrade, priznanja i zahvalnice. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koje bude najviše učenika sudionika snimanja.

Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/  e-poštom na adresu:  zupanijaujednomdanu@gmail.com


Ovdje pruzmi Pravila natječaja , a ovdje Prijavnicu.


Autor, sudionik akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Županije te izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba vratiti na ovu adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com

Za dodatna pojašnjenja možete zvati 091 533 25 76

 

7. FOTOINVENTURA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE